Landfallhytta ble bygget i perioden 1875-1899 og het den gangen Kollen. I 1915 kjøpte DrammenTuristforening serveringstedet og ga det navnet Landfallhytta. Navnet kommer fra storgården Landfall på Åssiden fra 1700 tallet. Gården hadde seter i området ved Landfalltjern.
Landfallhytta var det første serveringstedet i Drammensmarka, og beliggenheten gjorde stedet til en naturlig inngangsport til Drammen Nordmark – Finnemarka.

På 1930- tallet solgte Turistforeningen stedet, Landfallhytta kom i privat eie og var frem til 1970- tallet det mest besøkte serveringsstedet i Drammen. Den første lysløype som ble bygget i Drammen gikk fra sykehuset og frem til Landfallhytta: Thorleifs Haugs vei.

Da NRK og Sveriges radio begynte å sende TV signaler på 1960- tallet var Landfallhytta blant de første som fikk inn TV signaler i Drammen, og folk strømmet til for å se på TV.
Som en følge av utbyggingen av Spiralen og reguleringer av området endret folk sine turvaner og driften ble lagt ned på begynnelsen av 1970- tallet.

På 1980- tallet ble Landfallhytta modernisert og utbygget til selskapslokale.

I 1992 kjøpte Magne Bergland Landfallhytta, og siden den gang er Landfallhytta blitt drevet som et selskapslokale og åpent serveringssted i helgene. I dag er Landfallhytta et populært utfartssted og selskapslokale.
I tillegg brukes Landfallhytta til kulturarrangementer, kurs, seminarer og minnestund for å nevne noe.